Kysymyksiä ja vastauksia

Onko sinulla kysyttävää?

Lähetä kysymyksesi sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu at vinkee.fi tai ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella. Voit myös kysyä Facebook-sivuillamme.

Keräämme tänne askarruttavia kysymyksiä ja tuoteinfoa sekä -tietoa. Tässä usein kuultuja kysymyksiämme!


En saa tilaustani lähtemään. Missä vika voi olla?

Tarkista oletko laittanut täpän toimitusosoite-kohtaan? Oletko hyväksynyt toimitusehdot? Kun tilaus on valmis, painathan vielä “Maksa tästä” -painiketta. Silloin pääset maksamaan tilauksen ja sen jälkeen tilaus tulee myös meille. Voit myös kysyä meiltä yhteydenottolomakkeen kautta. Meidät tavoittaa myös puhelimella numerosta 050 412 6931.


Miten heijastinliivien koot menevät?

Lasten heijastinliivejä on kolmea kokoa. S koko on noin 2-4 -vuotiaille, M koko noin 4-7 -vuotiaille ja L koko menee sitten jo alakoululaisille, eli noin 7-12 -vuotiaille.

Heijastinliivit on mitoitettu lapsille käytettäväksi ulkovaatteiden päällä, joten ne menevät monta vuotta. Lapset tuppaavatkin kasvamaan pituussuunnassa, eikä näin leveyssuunnassa, kuten kauppias välillä.


L kokoinen liivi koululaisille?

L kokoinen liivi on samanmallinen kuin S ja M kokoiset liivitkin, eli siinä on kuvio toisella puolella ja heijastinnauha toisella puolella sekä kuminauhat sivuilla.


Minkä ikäisestä voi aloittaa heijastinliivin käytön?

Meidän pienin koko on tällä hetkellä S koko, joka on noin 2-4 -vuotiaille ja suosittelemmekin, että S kokoisen liivin käytön voi aloittaa 1,5 vuotiaasta, kun lapsi oppii liikkumaan. Silloin pikkusankari myös saattaa ampaista marketin parkkipaikalla omille teilleen. Ensimmäisenä talvena liivi on reilu, mutta toisaalta silloin näillä pienillä sankareilla on myös enemmän toppaa päällä. Ja sehän on vain hyvä asia, jos lapsi oppii heijastinliivin käytön heti!


Voiko heijastinliivejä pestä koneessa?

KYLLÄ! Toisin kuin kaupan “tavalliset” liivit, Vinkeen heijastinliivit kestävät konepesua. Käytämme samaa heijastinkangasta, mitä työvaatteissa käytetään, joten heijastinkangas kestäisi jopa teollisuuspesun. Suosittelemme pesemään heijastinliivin nurinpäin käännettynä. Pieni lika lähtee fleecepinnasta myös jo pelkästään huuhtelemalla sitä.


Voiko pipoja pestä koneessa?

Vinkeen pipot kestävät myös konepesun. Pipotkin suosittelemme pesemään nurinpäin käännettyinä.


Kastuuko liivi vesisateella?

Kyllä! Ja kuralammikossa heijastinliivi menee aivan kuraiseksi! Ja lumisateessa voi liivin kanssa olla erityisen kivaa, sillä Vinkeen heijastinliivit on suunniteltu ja tehty lapsille käyttöä varten. Ne päällä saa laskea mäkeä, leikkiä sankaria ja hyppiä lehtikasassa vesisateella. Hauskanpidon jälkeen heijastinliivin voi laittaa kuivumaan tai vaikka nakata pyykkikoneeseen. Tärkeintä on kuitenkin, että niitä saa käyttää säällä kuin säällä! Ja muistathan pestä muksunkin välillä? Ne tykkäävät erityisesti vaahtokylvyistä ja hassuttelevista vanhemmista.


Mitä eroa on resoritrikoolla ja trikoolla?

Resoritrikoo- ja trikookangas ovat kotimaisia kankaita. Ai niin, mutta sitähän ei kysytty… Resoritrikoo on joustavampaa ja paksumpaa kuin trikookangas. Resoritrikoopipot mahtuvat helpommin useammankin kokoisiin päihin, koska ne joustavat todella hyvin. Trikoopipokin joustaa ja on ohuempaa kuin resoritrikoo. Resoritrikoopipossa on kuvio heijastinkankaasta ja trikoopipoihin on painettu Vinkeen ihania kuvioita!


Onko heijastinliivit sertifioitu?

KYLLÄ! Työterveyslaitos on sertifioinut heijastinliivit. Ne täyttävät siis heijastinliiveille asetetut vaatimukset. Ja tämän takia niitä saa kutsua heijastinliiveiksi! Ei siis mitään pilipaliliivejä ei.


Onko heijastinliiviellä CE-merkintä?

Kyllä. Heijastinliiveillä on CE-merkintä ja ne ovat ihan oikeita heijastinliivejä.


Onko pipoilla CE-merkintä?

Ei. Pipoilla ei ole CE-merkintää, eikä niitä ole sertifioitu. Niitä ei myöskään saa kutsua heijastinpipoiksi tämän takia. Heijastin on nimittäin sellainen, että sen pitää näkyä joka suuntaan. Vaikka lätkäisisimme heijastimen kiinni pipoon, emme saa enää kutsua pipoa heijastimeksi tai heijastinpipoksi, koska kyseessä on tällöin uusi tuote, jota ei ole sertifioitu. Myöskään pipon ensisijainen tarkoitus ei ole olla heijastin. Pipolle ei saa edes heijastin merkintää, koska pipo on pipo ja heijastin on heijastin. Näin kertoi meille virallinen virkamies.


Näkyvätkö pipot ilman sertifikaattia?

Pipot näkyvät loistavasti valonlähteen valaisemina sinne suuntaan, missä heijastinkuvio on. Käyttämämme heijastinkangas on todella laadukasta ja samaa, mitä mm. työvaatteissa käytetään. Se todellakin näkyy! Niin, ja pipojakin saa pestä. Niin kuin pipoja kuuluukin. Olemme saaneet pipojen näkyvyydestä ja kestävyydestä teiltä asiakkailta aivan ihanaa palautetta. Kuulemma parhaat pipot ikinä!


Onko aikuisille tulossa liivejä?

Aikuinen on sillä lailla vähän pöhkö, että se sanoo, että olisipa aikuisillekin tällaisia. Mutta tiedätkö mitä sitten tapahtuu tosi paikan tullen? No niinpä. Ja kyllä –  on sellaisia aikuisiakin, jotka näitä pukisivat päälleen, mutta niitä ei ole tarpeeksi. Valitettavasti. Mutta ehkä keksimme aikuisille jotain muuta? Mitä se voisi olla?

Ja totuushan on se, että me uskomme lapsiin. Me uskomme heidän mielikuvitukseen ja haluun oppia ja elää ja kokea. Me uskomme, että kun näytämme pienille sankareille miten he näkyvät näiden liivien kanssa pimeässä – voimme saada aikaan muutoksen!


Onko heijastinkankailla eroja?

On. Markkinoilla on erilaisia heijastinkankaita ja niillä on eroja näkyvyydessä ja pesunkestossa. Me käytämme heijastinkangasta, joka täyttää EN471 standardit. Se on todella laadukasta ja kestää konepesua. Se on mm. samaa, mitä työvaatteissa käytetään. Termi tälle EN471 hyväksytylle kankaalle on “AMMATTIKÄYTTÖÖN”. Eli ihan parasta niin pienille kuin isoillekin sankareille.


Missä Vinkeen tuotteet valmistetaan?

Me uskomme kovasti suomalaiseen tekemiseen ja osaamiseen. Heijastinliivimme ja pipomme valmistetaan Keski-Suomessa ihanissa ompelimoissa. Käytämmekin pääsääntöisesti aina paikallisia alihankkijoita ja kotimaisia muita yrittäjiä. Pyrimme tekemään ja hankkimaan pääsääntöisesti kaikki tarvittavat tuotteet ja materiaalit kotimaisilta toimijoilta. Mm. pesulaput ja roikkulaput tehdään Suomessa. Kaikkea ei kuitenkaan ole saatavissa kotimaisina vaihtoehtoina, jolloin tilaamme tarvikkeet kuitenkin kotimaisten toimijoiden kautta.

Heijastavat reput ja pinnaheijastimet eivät ole omaa tuotantoamme.


Miten teillä on aina niin kivaa?

Meille on tärkeää, että työnteon kuuluu olla mukavaa. Siksi teemme tätä työtä niin, että meillä on kivaa. Välillä emme kerkeä vastaamaan puhelimeen, kun on kesken esimerkiksi tytön tukan letitys. Välillä postailemme keskellä yötä, kun saamme kuningasidean ja se pitää vaan kertoa maailmalle. Välillä säikyttelemme asiakkaita chatilla, koska se on vaan niin hauskaa. Me teemme tätä työtä niin, että meillä on kivaa!! Tuu hei mukaan seikkailuun! ^_^